Uitreiking Goed Groen Groei labels

Katwijk op een duurzame en sociaal maatschappelijke manier economisch laten groeien. Dat is de doelstelling die 20Duurzaam20, de gemeente Katwijk en Katwijk Marketing alle drie nastreven. Sinds oktober 2016 reiken 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing daarom ‘Goed Groen Groei | Katwijk’ labels uit.
 
Het Goed Groen Groei | Katwijk label wordt op aanvraag toegekend aan bedrijven die bijzondere maatregelen hebben genomen om het milieu te sparen, die een positieve bijdrage leveren aan hun lokale sociale en maatschappelijk omgeving, of die op een andere manier uitblinken op het gebied van duurzame groei. Op 8 oktober 2016, tijdens de door 20Duurzaam20 georganiseerde Duurzaamheidsmarkt, werden de eerste vijf labels uitgereikt aan De Bonte Kraai, E-One, Indoorvolkstuin/Gezondergroen.nl, Bakker Van Maanen en Het Strand.
 
Vijf nieuwe labels uitgereikt op dinsdag 18 juli
Tijdens de Toeristenmarkt met als thema ‘Energiemarkt’ werden door wethouder Jacco Knape, Piet de Vries (Katwijk Marketing) en Ivo Vittali (20Duurzaam20) opnieuw vijf certificaten uitreiken. Dit keer aan BB Dienstverlening, Vakantiepark Koningshof, Groene Woningen, Kluswijs Katwijk en Steeds aan Zee. De betreffende ondernemers geven ieder op hun eigen manier invulling aan goed en groen economisch groeien. Tijdens de uitreiking werd dieper ingegaan op de toekenning van het label aan deze individuele bedrijven.
 
Laagdrempelig meewerken aan een beter, schoner Katwijk
Het verschil met andere, soortgelijke labels of keurmerken is dat het Goed Groen Groei | Katwijk-label laagdrempelig is. Er wordt geen hoge jaarlijkse bijdrage gevraagd van de ondernemer en er wordt nadrukkelijk gekeken naar de omvang en uitgangssituatie van de aanvrager. Immers, iedere ondernemer kan, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden wel degelijk stappen zetten om groener of sociaal meer betrokken te worden! Daarnaast heeft het Goed Groen Groei | Katwijk-label een duidelijke lokale component. Ook de bijdragen die een ondernemer levert aan de lokale samenleving, denk hierbij bijvoorbeeld aan sponsoring of andere vormen van ondersteuning, worden meegenomen bij de toetsing.
 
Duurzaam onderscheidend
Via het label bieden 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing bedrijven die milieuvriendelijk, sociaal verantwoordelijk en lokaal betrokken zijn een extra platform. Zij kunnen zich op een positieve manier onderscheiden en presenteren aan de markt. Voor bewoners en bezoekers moet eenvoudiger zichtbaar worden welke duurzame bedrijven, initiatieven, producten en activiteiten in Katwijk te vinden zijn.
 
Toetsing en toekenning
Toetsing van de toekenningscriteria wordt verzorgd door het onafhankelijke adviesbureau Empirio Advies. Het adviestraject wordt in deze eerste fase gesubsidieerd door 20Duurzaam20. Katwijk Marketing verzorgt de aanvullende taken – het ontvangen en doorverwijzen van de aanvragen en het coördineren van de communicatie over het label en de ontvangers ervan.

Laatste nieuwsitems: