Duurzaamheidscafé – Herberg Welgelegen

Op 28 november jl. vond in Herberg Welgelegen het derde duurzaamheidscafé plaats. Een initiatief van stichting 20Duurzaam20 om G3-labelhouders met elkaar in gesprek te laten gaan over diverse thema’s binnen maatschappelijk, milieuvriendelijk en sociaal betrokken ondernemen.
 
Rond 19 uur opende bedrijfsleider van Herberg Welgelegen, Martin Noort, het duurzaamheidscafé met zijn visie op sociaal ondernemen en op Herberg Welgelegen specifiek; een decor aan de Rijn die gerenoveerd is vanuit een droom naar betere zorg. Bij binnenkomst oogt de locatie als elke andere locatie die huisvesting biedt aan hotelgasten, mensen die een feest willen organiseren of in een inspirerende omgeving willen vergaderen. En toch is Welgelegen anders. Positief anders. Naast fantastische hotelkamers en sfeervolle ruimtes biedt de Valkenburgse onderneming vijf dagen per week een dagbestedingsprogramma voor kwetsbare groepen. Naast feest, vergaderen en nachtrust is er dus ook ruimte voor excellente zorg, betaalbaar voor iedereen. Meer informatie over de dromen, activiteiten en het indrukwekkende verhaal van ‘de Herberg’ op www.herbergwelgelegen.nl
 
Net zo indrukwekkend is het aansluitende verhaal van Henriette van den Anker van De Porseleinkast uit Katwijk. Zij biedt, naast haar online shop, ruimte aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in koffie- en theehuis Koffie Speciaal. Zo’n 25 duurzame ondernemers zien dan ook deze avond dat Henriette geheel terecht uit handen van wethouder Jacco Knape een G3 label krijgt uitgereikt.
 
Het laatste uur van het duurzaamheidscafé krijgen de aanwezige ondernemers enkele vragen over sociaal ondernemen. In groepen van twee wordt gediscussieerd over de vragen;
 

  • Waar zien jullie de meerwaarde van goed ondernemen? Of kost het alleen maar geld?
  • Wat doen jullie nu al? Waarmee heb je goede/slechte ervaringen? Hebben jullie tips?
  • Waar lopen jullie tegen aan? Wat is lastig?
  • Hoe kunnen wij met elkaar nog meer bereiken voor de (lokale) maatschappij?

 
Het uur bleek uiteindelijk te kort. Tijdens de borrel werd nog ronduit gepraat over de plek die duurzaamheid inneemt bij de aanwezige organisaties. Op naar ons vierde café in 2019. Wilt u daar bij zijn? Meld u zich dan aan via info@20duurzaam20.nl Wij houden u dan graag op de hoogte. Graag willen we Martin Noort van Herberg Welgelegen bij deze bedanken voor de prettige ontvangst en de aangeboden versnaperingen.

Laatste nieuwsitems: