Dunavie opent eerste Duurzame Groene Straat in Katwijk

Maandag 12 maart 2018 opende Dunavie haar eerste ‘groene straat’ in Katwijk. In de Boshuysenstraat in Katwijk, een complex wat bestaat uit 56 woningen, werd flink in duurzaamheidsmaatregelen geïnvesteerd. De woningen uit 1964 zijn voorzien van spouw- en dakisolatie, cv-ketels HR, mechanische ventilatie. Ook kregen bewoners nog keuze uit een pakket andere maatregelen zoals climarad (radiator met warmte terugwin systeem), 10 zonnepanelen en dubbel glas waar nodig.
 
Ambities Dunavie op gebied van Duurzaamheid
Als woningcorporatie is Dunavie ambitieus als het gaat om duurzaamheid. “Een duurzame toekomst is belangrijk voor Katwijk en daarom streven we er naar dat onze woningen in 2020 gemiddeld Energielabel B hebben. Ook willen we met duurzaamheidsmaatregelen de woonlasten voor onze huurders naar beneden brengen. Voor de bewoner betekent het niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort. Natuurlijk moeten we daarbij ook insteken op het gedrag van huurders. Het verduurzamen van ons bezit kost veel tijd en geld en dat kunnen we zeker niet in één keer doen of alleen. Over de weg ernaartoe zijn we dan ook realistisch, maar het begin is er. We hebben al een aantal straten voorzien van verschillende energiebesparende maatregelen. De Boshuysenstraat is nu klaar”, aldus Alfred Busser, directeur Dunavie.
 
Feestelijke opening
Voor de bewoners van de Boshuysenstraat is er op 12 maart een kleine opening georganiseerd. In die week zijn ook de omliggende straten van de Boshuysenstraat en de Prins Hendriklaan geopend. De straten zijn versierd met groene lampen en zijn herkenbaar door een grote groene loper. Bewoners werden verwend met een hapje en drankje en konden ervaringen met elkaar uitwisselen.
Onder de genodigden was ook Irene van der Plas (raadslid gemeente katwijk voor het CDA). Zij ging met de bewoners in gesprek. “Goed om van de bewoners van de Parsstraat zelf te horen dat ze blij zijn met de duurzaamheidsmaatregelen van Dunavie aan hun woning. Dat het maandelijks een lagere energierekening oplevert, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Met zonnepanelen op het dak en acties op het gebied van isolatie is het comfortabeler in huis en wordt energie besparen een stuk makkelijker”, aldus Irene van der Plas
 
Groene toekomst sociale woningbouw
Dunavie opent dit jaar meer groene straten. Het doel is om eind 2020 circa 3000 woningen voorzien te hebben van duurzaamheidsmaatregelen. Op dit moment staat de teller op 103.
Dunavie wil met haar investeringen bijdragen aan de landelijke en regionale duurzaamheidsdoelstellingen en streeft uiteindelijk naar energieneutrale bouw. Door middel van diverse projecten in de gemeente wil Dunavie toe naar een groene toekomst.
 
Bekijk hier het filmpje van de opening van De Groene Straat.

Laatste nieuwsitems: