Erkenning door regionaal groenlabel voor Botermans Elektrotechniek

“We zijn een gewaardeerde installateur en adviseur op het gebied van zonnepanelen. De erkenning van het regionale groenlabel een aantal jaren geleden, onderschrijft dat. Het plaatsen van zonnepanelen zorgt voor het opwekken van zonne-energie. Een omvormer zet deze energie om in bruikbare elektriciteit. Daarbij,” benadrukt Henk Griffioen van Botermans Elektrotechniek, “is de aanschaf van zonnepanelen niet erg ingewikkeld.
 
“Met zonnepanelen maakt u gebruik van een gratis en onuitputtelijke bron van energie. De zon is immers ‘gratis’. Sterker nog: u verbruikt onbezorgd energie, zonder dat u dat terugziet op uw energierekening. En de elektriciteit die u niet gebruikt, gaat terug het net in. U krijgt hiervoor een vergoeding van uw elektriciteitsbedrijf”, legt Henk Griffioen uit.
 

Installatiebedrijf

Botermans Elektrotechniek is een erkend technisch installatiebedrijf in Valkenburg. Sinds de oprichting in 1971 is de onderneming uitgegroeid tot een professioneel en ervaren installateur. “Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van diverse elektrotechnische installaties en realiseren projecten voor nieuwbouw en bestaande bouw; voor bedrijven en particulieren”, zegt de bedrijfsleider van de vestiging in Valkenburg Henk Griffioen. “De aandacht voor duurzame processen en energiebesparingen zit ons daarbij in de genen.
 

Maar we doen meer. In 2017 nam directeur-eigenaar Dirk Botermans de onderneming Safety 2 uit Den Haag over. Safety 2 is een bedrijf dat thuis is op het gehele terrein van veiligheid: Hoogwaardig segment van brandmeld- en inbraakbeveiligingssystemen, blusmiddelen en camera- en intercomsystemen. De onderneming is actief in grote delen van Nederland. Dit enigszins in tegenstelling tot Botermans Elektrotechniek, dat vooral in de regio Noord- en Zuid-Holland werkzaam is.”
 

Elektrische energie

Henk Griffioen geeft aan dat zijn bedrijf in meerdere disciplines actief is. “Niet op de laatste plaats – naast het aanbod aan zonnepanelen – in de markt van duurzame ontwikkelingen. Elektrisch rijden bijvoorbeeld, is het vervoer van de toekomst. Elektrische auto’s zijn niet alleen stil en schoon, maar ook ontzettend handig voor de kleinere afstanden. Hiervoor moet de elektrische auto wel een laadpaal bij de gebruiker in de buurt hebben. We leveren en installeren laadpalen voor elektrische auto’s, zowel thuis als op de werkvloer.
“Naast de installatie van zonnepanelen en laadpalen, adviseren en installeren wij ook bij bedrijven en instellingen de vervanging van conventionele verlichting naar energiezuinige Ledverlichting.
 

De kwaliteit en opbrengsten van LED-verlichtingsarmaturen zijn de laatste jaren enorm verbeterd”, zegt Griffioen. “Daarnaast worden LED-verlichtingsarmaturen steeds vaker toegepast met een lichtregelingen en aanwezigheid schakelingen. Tevens zijn de lichtkleuren en de vormgeving van de armaturen zijn sterk verbeterd, waardoor ze naast de toepassing in moderne kantoren ook gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden in klassieke interieurs.”
 

Bron: Duurzaamheidskrant oktober 2019

Laatste nieuwsitems: